Elbasan Orman Fidanlığı Projesine gerçekleştirdiği inceleme ziyaretinde Arnavutluk Başbakanı Edi Ramaya Türkiyenin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve TİKA Tiran Koordinatör Yardımcısı Necati Çayırlı, Çevre Bakanı Lefter Koka, Enerji ve Sanayi Bakanı Damian Gjıknurı ve çok sayıda üst yetkili eşlik etti.
Arnavutluk Başbakanı Rama ve beraberindeki heyete inceleme esnasında, TİKA Tiran Koordinatör Yardımcısı Çayırlı, tarafından proje hakkında bilgiler verildi. Devlete ait ilk otomasyonlu orman fidanlığı olan projenin uzun vadeli olduğu ve ilerdeki dönemlerde yetiştirilmesi öngörülen fidan taleplerine göre, inşa edilen seraların genişletilebileceği, tesisin eğitim amaçlı kullanılabileceği de vurgulandı.
Arnavutluk Başbakanı Rama inceleme ziyaretinde yaptığı konuşmada, sadece Elbasan İli ile kalmayarak, Arnavutlukta ağaçlandırma ihtiyacı duyulan tüm bölgelerin şüphesiz ki kurulan fidanlıktan yararlanabileceğini ifade etti. Arnavutluk Başbakanı Rama, söz konusu proje kapsamında ilerideki 10 yıl içerisinde erozyona maruz kalan ve rehabilitasyon ihtiyacı olan orman bölgelerinin tekrar ağaçlandırılabileceğini vurguladı. Ayrıca TİKA tarafından gerçekleştirilen projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arnavutluk Başbakanı Rama, proje gerçekleştirilmesinde başta TİKA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
ARNAVUTLUK BAŞBAKANI EDİ RAMA’DAN TİKA PROJESİNE İNCELEME ZİYARETİ
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Arnavutluk’ta gerçekleştirilen Elbasan Orman Fidanlığı Projesi’ne inceleme ziyaretinde bulundu.

Paylaş:
-
Önceki Haber
KARTEPEDE 250 ADET ÇINAR AĞACI DİKİLDİ
-
Sonraki Haber
BAHAR MEVSİMİNDE ŞEHRİMİZ GÜL KOKACAK