Bayındır’da Nergis Festivali

İlk kez düzenlenen Bayındır Turan Mahallesi Nergis ve Kuru Çiçek Festivali büyük beğeni topladı. Kokusu ve dayanıklılığı ile dikkat çeken Turan Nergisi, bu özellikleri ile diğer bölgelerde yetişen nergislerden ayrılıyor.

Bayındır’da Nergis Festivali

İlk kez düzenlenen Bayındır Turan Mahallesi Nergis ve Kuru Çiçek Festivali büyük beğeni topladı. Kokusu ve dayanıklılığı ile dikkat çeken Turan Nergisi, bu özellikleri ile diğer bölgelerde yetişen nergislerden ayrılıyor.

Festival, Turan Mahallesi girişinde kurulan festival takında yapılan açılış töreni ile başladı. Düzenlenen açılış törenine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve vatandaşlar katıldı.  Protokol, girişte yapılan kurdele kesme töreninden sonra festival alanını gezdi ve üreticilerden bilgi aldı.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen konuşmasında festivallerin, şenliklerin sahiplenildiği zaman daha anlamlı olduğunu belirterek “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Turan Mahallesi Nergis ve Kuru Çiçek Festivalimize katılan; öncelikle Turan Mahallesi sakinlerimize tüm hemşerilerimize, tüm misafirlerimize, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve tüm personelimize canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

Festivale katılan misafirler arasında yapılan çekilişte bir kişiye nergis, kuru çiçek ve yöresel ürünlerden oluşan sepet hediye edildi. Ayrıca festival alanındaki stantlar arasında en iyi üç stant seçilerek sahiplerine ödül verildi.


Paylaş: 

Diğer Haberler