Düzce Üniversitesi, 2. Peyzaj Mimarlığı Eğitim Öğretim Çalıştayına ev sahipliği yapıyor. Dün resmi açılışı gerçekleşen Çalıştay, 7 Temmuz Cumartesi gününe kadar devam edecek. Çalıtayın ilk gününe Türkiye’de Peyzaj Mimarlığı Öğretiminin Başlayış Hikayesini konu alan, emekli öğretim üyelerinin katıldığı Panel damgasını vurdu. Panele katılan Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı, Prof. Dr. Yalçın Memlük, Prof. Dr. Ümit Erdem, Prof. Dr. Erdoğan Gültekin, Prof. Dr. Metin Başal ve Prof. Dr. Selami Sözer 50 yıllık peyzaj mimarlığı eğitim serüveninde kendi yaşantılarından örnekler vererek, gelecek için tavsiyelerde de bulundular.
AÇILIŞ KONUŞMALARI
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Uzun, çalıştaya ev sahibi yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İddialarının, önümüzdeki 50 yılı planlamak olduğunu söyleyen Uzun, “Önümüzdeki ikinci 50 yılı kısa, orta ve uzun vadede planlamak. Kırmadan, dökmeden, yapıcı eleştirilerle hedefe odaklı, enerjimizi ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine harcayarak önümüzdeki yıllarımızı planlamak ve programlamak.
PEMKON Dönem Başkanı Prof. Dr. Cengiz Acar ise açılış konuşmasında, teknolojinin getirdiği hızlı dinamizmin eğitim de etki ettiğini kaydetti. Acar, şunları ifade etti: Ülkemizde 60’tan fazla bölüm var. her yıl binden fazla öğrencimizi mezun ediyoruz. Dolayısıyla her bölüm yeni bir peyzaj mimarlığı anlayışı getirmeye çalışıyor. Bu en büyük problemlerimizden bir tanesi. İhtiyaç duyduğumuz en önemli şey farklı fikirlerle birlikte uzlaşmadır.