Plant Akadami’22 Başladı

Peyzaj ve süs bitkileri sektörünün öncü isimlerini öğrencilerle buluşturan Plant Akademi’nin 2022 yılı programı Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde gerçekleştirilen söyleşiyle başladı.

Plant Akadami’22 Başladı

Peyzaj ve süs bitkileri sektörünün öncü isimlerini öğrencilerle buluşturan Plant Akademi’nin 2022 yılı programı Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde gerçekleştirilen söyleşiyle başladı.

Plant Akademi H. Remzi Adıyaman moderatörlüğünde Peyzaj Mimarı Veral Ağıl, Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel ve Peyzaj Yüksek Mimarı Abdurrahman Çetinkaya’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda saat 14.00’da başlayan söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi H. Remzi Adıyaman açılış konuşmasında; “Plant Akademi etkinlikleriyle öğrencilerle buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Her yıl on iki söyleşi programı yaparak sektör profesyonelleri ile geleceğin peyzaj mimarlarını bir araya getiriyoruz. 7-10 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan PSB ANATOLIA Fuarı’nda yapılan öğrenci tasarım ve uygulama yarışması bu yıl yirmi üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Öğrenciler için eşsiz bir tecrübe oluyor, herkesi bekleriz.” dedi.

Peyzaj Mimarı Veral Ağıl, “Öğrencilerin en fazla merak ettiği şey mezuniyet sonrasında iş hayatına başlangıç süreci oluyor. Bir belediyede çalıştığınızı düşünürseniz, özel sektöre nispeten daha rahat bir işiniz olabilir fakat otuz yıllık peyzaj mimarı ile yeni mezun arasında yüzde 10’luk bir maaş farkı var. Bizim mesleğimiz çok güzel bir meslek, ben bu işin emekliliği olmadığını düşünüyorum. İş hayatının zorlukları aslında bizlere tecrübe kazandırıyor, böylece yeni imkanlarla karşılaşabilirsiniz.” dedi.

Ziraat Mühendisi Ünal Çolakel, “Peyzaj mimarlığı eğitimi alarak çok doğru adımlar attığınızı belirtmek isterim. Doğayla, bitkilerle birlikte çalışmak oldukça keyifli bir iş çünkü bitkiler mucizevi canlılardır. Bitkiler sadece vermeye kodlu canlılarlardır, insanlar ve hayvanlar için sürekli üretirler. Bitkilerin sağlıklı şekilde yetirilmesi ve sonrasındaki bakımı oldukça önemli, bu noktada bitkilerin beslenmesi duydukları ihtiyacın karşılanması gerekiyor. Bu anlamda bitki besleme konusunda öğrendikleriniz iş hayatında önemli adımlar atmanızı sağlayacaktır.” dedi.

Peyzaj Yüksek Mimarı Abdurrahman Çetinkaya; “Gönüllü staj çalışmaları sizleri bir adım ileriye taşıyacaktır. Pratikte karşılığı olmayan çalışmaların özel sektörde karşılığı yoktur. Bu açıdan sektöre girmeden önce mümkün olduğunca fazla donanım elde etmeniz gerekiyor. Bunu da saha tecrübesiyle elde edebilirsiniz. Yabancı dil öğrenmek artık bir zorunluluk konumunda ve insanın ufkunu genişletiyor.” dedi.


Paylaş: 

Diğer Haberler