SUBÜ’den Plant Akademi’ye Yoğun İlgi

Türkiye’nin dört bir yanında öğrencilerle sektörü bir araya getiren Plant Akademi, SUBÜ Ziraat Fakültesi’nde genç peyzaj mimarlarıyla buluştu. Remzi Adıyaman, Abdurrahman Çetinkaya ve Sinan Düman’ın katılımıyla gerçekleşen söyleşi yoğun ilgiyle karşılandı

SUBÜ’den Plant Akademi’ye Yoğun İlgi

Plant Akademi SUBÜ Ziraat Fakültesi’nde öğrencilerle buluştu. 14 Aralık Salı günü gerçekleştirilen söyleşiye; Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Arifiye Belediye Başkanı Karakullukçu; “Arifiye ve Sapanca bölgesinde yer alan üretim sahaları bizler ve öğrencilerimiz için büyük bir avantajdır. Süs bitkileri üretiminin devam etmesi için siz değerli öğrenciler çok önemli bir rol oynamaktadır. Sektörün geleceğini sizler oluşturacaksınız ve aldığınız eğitimle ülkemizin üretim çalışmalarımızı bir adım ileriye taşıyacaksınız.” dedi.

Uygulamaya yönelik eğitim modeli benimsediklerini belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir; “SUBÜ Ziraat Fakültesi bünyesinde, peyzaj mimarlığı, bahçe bitkileri, tarla bitkileri ve bitki koruma bölümlerinde eğitim verilmektedir. Ar-Ge çalışmaları yapılarak bitki üretiminin geliştirilmesi için akademik altyapımızı geliştirdik ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öğrencilerimizin bölgemize ve ülkemize katkılar vereceğinden eminiz, bunu da artı bir eğitim modeli ile gerçekleştireceğiz.” dedi.

“Tasarım Yarışması Öğrencilerimiz için Önemli”

Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi H. Remzi Adıyaman, SUBÜ Ziraat Fakültesi’nin üretim bölgesinde yer almasının önemine vurgu yaptı. Adıyaman sözlerine, “PSB Anatolia Fuarı ile sektörümüze ve geleceğin peyzaj mimarlarına katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Fuarda gerçekleştirdiğimiz Tasarım Yarışması öğrencilerimiz için önemli bir tecrübe oluyor. Buradaki öğrencilerimiz çok şanslı, yoğun üretim yapılan bir bölgede eğitim görüyorlar ve saha tecrübesi kazanma şansları çok yüksek.” şeklinde devam etti.

“Saha Deneyimi Kazanmalısınız”

Peyzaj Yüksek Mimarı Abdurrahman Çetinkaya; “Gönüllü staj çalışmaları sizleri bir adım ileriye taşıyacaktır. Pratikte karşılığı olmayan çalışmaların özel sektörde karşılığı yoktur. Bu açıdan sektöre girmeden önce mümkün olduğunca fazla donanım elde etmeniz gerekiyor. Bunu da saha tecrübesiyle elde edebilirsiniz. Yabancı dil öğrenmek artık bir zorunluluk konumunda ve insanın ufkunu genişletiyor.” dedi.

“Doğru Sorular İleriye Taşır”

Genç girişimcilerin özel sektörde karşılaştığı zorluklara vurgu yapan Peyzaj Mimarı Sinan Düman, “Süs bitkileri sektörünün içerisinde barındırdığı dinamikleri doğru analiz ederek, çalışmalarımıza doğru soruları sorarak başlamalıyız. Çalıştığımız alan üretim olsun peyzaj projesi veya proje tasarımı, uygulaması olsun hiç fark etmez yapmamız gereken o alanda donanımlı bir şekilde ilerlememiz. Bu kendimizi geliştirmemizden ve kazandığımızdan deneyimden geçmektedir.” dedi.

Söyleşinin ikinci bölümünde katılımcılardan gelen soruları cevaplayan panelistler, yoğun katılımdan dolayı tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. Plant Akademi etkinlikleri önümüzdeki günlerde farklı üniversitelerde devam edecek.


Paylaş: 

Diğer Haberler