BAHÇIVANLIK KURSU AÇILIŞ VE SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

BAHÇIVANLIK KURSU AÇILIŞ VE SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ koordinatörlüğünde Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz Bahçıvanlık Kursları, Haliç Kurs Merkezi 2015 yılı açılışı gerçekleşti.

Açılış konuşması Genel Müdürümüz Sayın Murat Ermeydan tarafından yapıldı. Murat Ermeydan konuşmasında; Bahçıvanlık Kurslarının her yıl artan bir ilgiyle devam ettiğini ve bu kurslara gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirtti. Uzun yıllardan beri devam eden ücretsiz Bahçıvanlık Kursları sayesinde Bahçıvanlık bilincinin arttığını ve meslek olarak uzmanlaşmaya başlandığını ve bu konuda desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Sayın Mehmet İhsan Şimşek açılış konuşmasında bu kurslarda; ziraat mühendisi, peyzaj mimarlarlarından oluşan  teknik ve uzman kadrodan  eğitim almaktasınız. Bu nedenle bu kurslarda pratik uygulamaları geliştirmek isteyen yeni mezun mühendis ve mimarlar ya da evinin bahçesi ile hobi olarak ilgilenmek istiyenler de katılabilir. şeklinde konuştu.

Açılışın ardından 2014 yılı mezunlarından derece alan kursiyerlere sertifikaları, Genel Müdürümüz Sayın Murat Ermeydan ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanımız Sayın Mehmet İhsan Şimşek tarafından verildi.

Dersler, haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma Günleri 08:30-16:30 saatleri arasında 36 işgünü 288 saat olarak gerçekleşiyor.

Bahçıvanlık kurslarında uzman teknik kadro görev almakta olup kursiyerlere teorik, pratik bilgiler ve yerinde uygulamalarla tam donanımlı bir eğitim sunuluyor.

Kurs programı içinde ayrıca teknik geziler bulunuyor ve bu sayede farklı uygulamaların incelenmesi sağlanıyor.

Bahçıvanlık Kurslarındaki Derlser:

  • Proje Okuma
  • Toprak Hazırlığı
  • Ekim-Dikim Faaliyetleri
  • Sera Yapım Tekniği
  • Çevre Koşulları
  • Dış Mekan Bitkileri
  • Çim Alan Tesisi
  • Süs Bitkilerinde Budama
  • Süs Bitkileri Hastalıkları İle Mücadele
  • Kültürel Bakım 

    Ders İçerikleri:

    Proje Okuma:

Bir bahçenin peyzaj bilgisi, peyzaj çeşitleri, peyzaj tasarımı ve tasarımda kullanılan öğeler ve ilkeleri öğrenip, sörvey analizi-leke paftası ve tasarım paftası yaparak bahçeye peyzaj düzenlemesi

 Toprak hazırlığı:         

Bitkilerin ihtiyaç duydukları toprak türleri ve özelliklerini, toprağın fiziksel-kimyasal ve biyolojik özelliklerini, bitkisel harçları, toprak analizini, bitki besleme ve gübreleme.
Ekim-Dikim Faaliyetleri:

Fidanların dikim öncesi tabi olacağı işlemler, fidanların budaması gömüye alınması, nakli ve dikim zamanı, değişik türler ve dikim yerlerine dair değişik koşullarda çiçek-bitki-fidan dikiminin detayları.

Sera Yapım Tekniği:      Seralar ve sınıflandırılması, dünyada ve Türkiyede seracılık, seralarda sulama-ısıtma-havalandırma-soğutma ve sera yapım malzemeleri.

 Çevre Koşulları:         

Çevre bilinci, kaynaklarımız, yapay ve doğal çevre, nüfus hareketleri ve sosyal çevre, bozulan çevrenin yeniden düzeltilmesi.

 Dış Mekan Bitkileri:    

Bitkiler hakkında genel bilgi, ağaç ve süs bitkileri üretme teknikleri, yaprağını döken ve dökmeyen ağaç ve ağaççıklar, çalılar, mevsimlik çiçekler, soğanlı bitkiler, meilland gülleri, iç mekan süs bitkileri.

 Çim Alan Tesisi:          

Çim, çimlerin genel özellikleri, çim türleri, çim alanlarla ilgili genel bilgiler, çim saha tesisi ve bakımı.

 Süs Bitkilerinde Budama:

Kent ağaçlarında budama ve esasları, anıt ağaçlar ve restorasyonu, ağaççık ve çalılarda budama, meyve ağaçlarında budama, bonzai budama sanatı.

 Süs Bitkileri Hastalıklarıyla Mücadele:

Zirai mücadele ve önemi, süs bitkilerinde zararlı olan etmenler, zararlıya karşı savaşın ilkeleri ve yöntemleri, İstanbuldaki yeşil alanlarda görülen problemler, yabani otlarla mücadele.

 Kültürel Bakımı:         

Sulama-sulama yöntemleri, suyun önemi, peyzaj alanlarında uygun sulama projeleri ve sulamada iş-çevre güvenliği.

 Meyvecilik:                 

Ülkemizdeki meyve üretimi, fidan yetiştirme ve aşılama, meyve bahçesi tesisi, fidanların dikim işlemleri.

Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanımı:

Bahçıvanlıkta kullanılan alet ve ekipmanlar ile kullanım ve bakımları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

 Avrupa Yakası Kurs Adresi

Haliç Bahçıvanlık Eğitim Merkezi İBB Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü Haliç Şefliği Silahtarağa Caddesi Eyüp Tekke Parkı İçi Eyüp / İstanbul 
Tel: 0212  312 63 64

Kurs Başlangıç Tarihi: 02 Mart 2015 Kurs Bitiş Tarihi: 27 Mayıs 2015

 Anadolu Yakası Kursu Adresi

İdealtepe Bahçıvanlık Eğitim Merkezi İdealtepe 50. Yıl Korusu İdealtepe Maltepe / İstanbul 
Tel: 0216 366 80 95

Kurs Başlangıç Tarihi : 04 Mart 2015 
Kurs Bitiş Tarihi:  29 Mayıs 2015

 


Paylaş: 

Diğer Haberler