FESTİVAL TERTİP KOMİTESİ VE DESTEKÇİLERİ YEMEKTE BULUŞTULAR

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçen hafta Sapanca’da düzenlenen Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin tertip komitesi ve sektör temsilcileri ile yemekte bir araya geldi.

FESTİVAL TERTİP KOMİTESİ VE DESTEKÇİLERİ YEMEKTE BULUŞTULAR

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geçen hafta Sapanca’da düzenlenen Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin tertip komitesi ve sektör temsilcileri ile yemekte bir araya geldi.

 

KATILIM

Programa Vali Balkınlıoğlu’nun yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, festival tertip komitesi ile sektör temsilcileri katıldı.

 

SAPANCA KAYMAKAMI BAŞLATTI

Türkiye’nin en fazla dış mekan süs bitkisi yetiştiren şehrinin Sakarya olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, “Böyle bir festival fikri bize iletildiği zaman, bir çığır açılması manasında son derece önemli olduğunu birlikte değerlendirdik. Sapanca’da kaymakamlık görevinde bulunan Hasan Duruer valimiz, fidan işini başlatıp bu aşamalara getiren, çığır açan emeği olan insanlardan birisidir. Ayrıca Nuri Okutan Valimiz de bu konuda epey çaba vermiş, bu iş kırk bin kişinin ekmek yediği büyük bir sektör haline gelmiştir. Bizler de bunu biraz daha ileriye taşımak için gayret ettik ve Sapanca’daki göl kenarında çok güzel bir festival alanı kazanmış olduk. Burada fuarlar yapabilirken aynı zamanda turizm alanında da hizmet verilebilir. Ben gölün kenarında bir tarafı orman ve yeşillik ile kaplı Türkiye’de bu kadar güzel bir alan hayal edemiyorum” dedi.

 

İTHAL BİTKİLERE GEREK YOK

Türkiye’de son derece kaliteli fidan yetiştirilmesine rağmen, yurtdışından ithal edildiğine dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Bu ithal edilen bitkilerin maddiyatı Sakarya’ya gelse bütün üreticilerimiz ihya olur ve ilimiz bu anlamda çok güzel bir gelir elde edebilir.

Artık kalın ağaçlar da üretilmeye başlanmış ve ithale hiçbir gereksinim duyulmayacak derecede belli bir mesafeye gelmiş durumdayız. Bu açıdan sektörün daima desteklenmesi gerekiyor. Özellikle belediyelerimiz için çok önemli. Bu festival sayesinde Sakarya’da çok kaliteli fidanların yetiştiği ve dışarıdan alamaya gerek olmadığı da görüldü. Buradan kalitenin ucuza alınabileceği, hem sermayenin memleketimizde kalması gerektiği hem de birçok kişiye ekmek kapısı olduğu mesajı da verildi.

 

EN BÜYÜK KATKI SAPANCA’YA OLACAK

Festivalde emeği geçenlere teşekkür eden Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Başkanımızı bu duyarlılığından dolayı kutluyorum. Festival alanına yapılan yatırım az bir parayla olmadı, umarım diğer belediyelerde tanıtım için gereğini yapar. Ancak tanıtım sonrası pazarlama konusu daha da fazla önem kazanıyor. Festival koordinatörümüz H. Remzi Adıyaman’ı bu konudaki ısrarı ve inatla çalışmasından dolayı kutluyorum. Yeni bir çağın açıldığı bu festivali, senelerce devam edecek bir organizasyon olduğundan, bu işin en büyük katkısı ve faydası Sapanca’ya olacak.

Böyle bir festivale vesile olduğumuz için mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. İlimizin bu alanda daha da büyüyüp gelişmesi için emek veren herkesi kutluyor, bu işten ekmek parası kazanan herkese de hayırlı ve bol kazançlar temenni ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.


Paylaş: 

Diğer Haberler