İTHAL FORMLU, YERLİ ÜRETİM ÇALI GRUBU

Sera Park Tarım Peyzaj,Süs Bitkisi ve Fidancılık firması dış mekan çalı grubu üretiminde kalitesiyle kendisinden söz ettiriyor.Sera Park, dış mekan çalı grubunda ithal formda, milli ve yerli üretim alanında marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor

İTHAL FORMLU, YERLİ ÜRETİM ÇALI GRUBU

Sera Park Tarım Peyzaj, Süs Bitkisi ve Fidancılık Genel Müdürü Beytullah Mican, hedeflerini kısaca tek cümlede özetliyor; Piyasanın ihtiyacı olan ürünlerin yurtdışı pazarından değil, yerli üretimle karşılanmasını sağlamak. Uzun yıllar inşaat sektöründe faaliyetlerde bulunan Beytullah Mican, sektörle de yine inşaat şantiyelerinde tanışıyor. Mican, kendi inşaat projelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için ticari faaliyet alanına süs bitkisi üretimini de katmaya karar vererek, Sera Park Tarım Peyzaj ve Fidancılık firmasını kurdu. İlk yıllarda sadece kendi inşaat firmalarına bitki tedariki sağlarken, Türkiyenin yüksek kalite ve iyi formlu bitki üretimine ihtiyacı olduğunu fark ederek Yalova Güneyköyde üretime başladı. Süs Bitkileri Dış Mekan Çalı Grubunda Avrupa standartlarında Kaliteli Formlu Üretimi ile pazarın dikkatini çekmeyi başararak sektörün tamamına hitap etmeye başladı.

Sera Park, ilk olarak Altınova, Yalova Güneyköyde bulunan toplam 18.000 m2 satış ve üretim tesisleri ile faaliyetine başlamış, iç piyasanın ihtiyacı olan Yüksek kalite formlu bitki üretimini artırmak ve dışa bağımlılığı kırmak için sektördeki yatırımlarını artırarak Sakarya ve Ödemiş bölgelerinde de Avrupa Standartlarında Dış Mekan Çalı grubu üretimine başlıyor.

Süs bitkileri Dış Mekan Çalı Grubu, Ağaç ve Fidan Üretimi Satışı, Peyzaj Projelendirme, Naturel Çam Kabuğu, Rengli Yonga, Dolamit Taşı, Orkide Toprağı, Uygulama ve Danışmanlık gibi birçok alanda faaliyet gösteren Sera Park, Süs Bitkisi ve Fidancılık firması dış mekan çalı grubu üretiminde ise ön plana çıkıyor. Yüksek standartta üretim gerçekleştiren Sera Park, Yalova Ödemiş ve Hendekte bulunan üretim tesislerinde Avrupa standartlarında üretim gerçekleştiriyor. Beytullah Mican, yakın bir zamanda Avrupa standartlarında ürettikleri yerli ürünü Orta Asya ve komşu ülkelere ihracat yapmayı hedeflediklerini söylüyor. Mican, ayrıca Orhangazide 50 dönüm üretim tesisi kurmak için çalışmaları sonlandırdıklarını kaydetti.


İTHAL FORMDA MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM

 

Sektörle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Beytullah Mican, Türkiyede sektörün lokomotifinin yerel yönetimler olduğunun altını çiziyor. 2014 yılında Büyükşehir Belediyelerinin sayısının artmasının sektördeki talebi artırdığını ve Sektörün pazar payının yüksek olduğu Yerel Yönetimler TOKİ, Karayolları vb. gibi kurumların uygulamalarında formlu ve kalite standardı yüksek bitki kullandıkça, ülkedeki üretim kalitesinin de artacağını belirtiyor. Ayrıca büyükşehirlerde başlayan kentsel dönüşüm projelerinin faaliyete geçmesi ile Süs bitkileri sektöründe iç piyasada bitki talebinin her geçen yıl artarak devam edeceğini öngörüyor.

 

Türkiyede yerli ürünler ile ilgili talepler, kaliteli formlu ürünlere yönelik olur ise üretimde, kaliteli talep doğrultusunda arz olarak kendini yenileyecektir. Kaliteli formlu ürün talebinin olmadığı bir piyasada, kaliteli formlu üretimin de oluşmayacağını söylüyor.

Büyükşehirlerimiz, yerel yönetimlerimiz, TOKİ ve Karayolları gibi iç piyasadaki talebin yoğun olduğu pazarımız; taleplerinde, standartlarını kaliteli ve formlu ürün olarak belirlemelidir. Mican, "Ben bir İstanbullu olarak İstanbulda peyzaj çalışmalarında kullanılan A sınıfı bitkilerin, villa bahçesi güzelliğinde peyzaj uygulamalarını gördükçe mutlu oluyorum. Gerek Anadolunun birçok bölgelerinden gerek yurt dışından gelen misafirlerimize İstanbulumuzu gezdirirken tüm ana arterlerde, sahillerde, parklarda, peyzaj uygulamalarını hayranlıkla karşılarken memnuniyetleri bizlere gurur veriyor.

 

Biz yurtdışı pazarına muhtaç değiliz. Topraklarımız, Anadolu toprakları bir Hollanda, İtalya, Almanya toprakları kadar verimli hatta onlardan çok daha bereketlidir. Bizim insanımız da Avrupalılardan çok daha çalışkandır. Bu yüzden milli ve yerli üretim yapmamamız için hiçbir neden yok. Kalite standardımızı yükselterek dışarıdan bitki ithalatını durdurabiliriz. Kaliteli üretimlerimizle İç Piyasanın ihtiyacını karşılamak ve dışa bağımlılığı azaltmak yapmış olduğumuz bu işte Sera Park ekibinin en büyük şevki olmuştur. Mican; hedeflerimiz arasında Orta Asyaya ve komşu ülkelere Avrupa standartlarında ürün üretimi yaparak Milli ve Yerli Üretimin İhracat Payını artırmak olduğunu söyledi. Bu hedefler doğrultusunda Sektörde Üretim odaklı yatırımlara devam edeceklerinin altını çiziyor.Tüm Üretim sahalarımızda Mühendis ve Mimar arkadaşlarımızın yanı sıra sektörde 15-20 yılı aşkın zaman üretim ve uygulama konusunda tecrübe ve birikim sahibi uzman kadrolarla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öte yandan sektörümüzde kalifiye personel yetersizliği görürken diğer yandan iş bulamayan veya kendi mesleğini icra etmeyen Ziraat Mühendisi, Orman Mühendisi ve Peyzaj Mimarı olduğunu gözlemliyorum. Bu kardeşlerimize kendi asli mesleklerine dönmelerini tavsiye ediyorum. Sera Park Genel Müdürü Beytullah Mican son olarak sektördeki en fazla emek sahibi olan Köylü Üreticilere Yeniliğe açık olmalarını kaliteli malzemeleri kullanmaktan ve çoklu dikim formlu ürün yetiştirmekten kaçınmamalarını tavsiye ediyor. Pazarda arayan değil aranan olmak gerektiğine vurgu yapıyor. 

 

Sera Park Landscape and Nursery Co., cultivating ornamental plants in European standards, in production facilities in Yalova, Ödemiş and Hendek districts. Owner of company Mr. Beytullah Mican mentioned that they are aiming to export plants to Central Asia and other neighboring countries in close time.     


Paylaş: 

Diğer Haberler