İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Barcelona’da ‘Alım Garantili Mevsimlik Çiçek, Lale ve Gül üretimi’ kapsayıcı iş modellerini tanıttı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Faruk Kacır, Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı (UNDP) tarafından 2017 yılında “Örnek Model” seçilen “Alım Garantili Mevsimlik Çiçek, Lale ve Gül üretimi” kapsayıcı iş modellerini “11-16 Kasım 2018” tarihlerinde Barcelona’da gerçekleşen ‘Esneklik Haftası’nda dünyaya tanıttı. İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’den yapılan açıklama şu şekilde, “İstanbul’da yaptığımız uygulamaların; Dünya ülkelerine tanıtılması örnek rol model olması için Birleşmiş Milletler gibi güvenilir bir kuruluş ile ortaklık gerçekleştirdik. ‘Şehirlerin problemlerine kamu, özel sektör iş birlikteliği çözümleri projesi’ kapsamında İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’nin, Alım Garantili Mevsimlik Çiçek, Lale ve Gül Üretimi Uygulamaları, ‘Örnek Model’ olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı (UNDP) ‘nın kalkınmakta olan 193 ülkede yayınlanan Araştırma Kataloğu’nda yer alacak.”
Üretici Kapasitesi
“İBB İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ yerli üretimi teşvik ederek sektörün gelişmesine katkıda bulunmakta aynı zamanda, atıl arazileri kullanarak ve İstanbul'daki peyzaj alanlarında düşük maliyetli bitkisel malzemelerin üretilmesini teşvik ederek kent çevresinde daha iyi bir peyzaj sağlamaktadır. Bu başarılı işletme modellerinin çevresel ve sosyoekonomik etkileri ise; Ulusal ekonomiye katkıda bulunmak, yerli ve milli üretim ile iş oluşturarak yakındaki köylere dayanıklı geçim kaynakları sağlamak ve İstanbul'a göçü önlemek. Atıl arazileri kullanmak ve köylüler tarafından düşük maliyetli bitkisel malzemelerin üretilmesini teşvik ederek İstanbul'daki peyzaj alanlarında düşük maliyetle peyzaj materyali sağlamak. Üretimin, eğitim programlarıyla kalite standartlarına uygun hale getirilmesini sağlayarak köylerdeki üreticilerin kapasitelerini arttırmak.”
Potansiyel İş Gücü
“Bu projenin, karşılıklı yarar sağlayarak, iş dünyası ile potansiyel iş gücü arasında köprüler kurma, iş gücünü genişletme, arz teslim zincirlerini güçlendirme, potansiyel iş gücü için sürdürülebilir kazanç elde etme ve daha fazla üretkenlik sağlama gibi avantajları bulunmaktadır. Proje Özeti olarak; ‘İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'nin Kapsayıcı İş Modellerinin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın küresel ağında paylaşılması’ ortaya konulmaktadır.”