SEKTÖRÜN ACI KAYBINA VEDA

Riccardo Dısperatı göz yaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

SEKTÖRÜN ACI KAYBINA VEDA

Riccardo Dısperatı göz yaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Peyzaj Mimarlığı ve süs bitkiciliği sektörünün emekçilerinden olan ve uzun yıllar büyük hizmetler veren Riccardo Dısperatı göz yaşları eşliğinde uğurlandı. 72 yaşında olan Riccardo Dısperatı bir süre önce Akciğer Kanserine yakalanmış ve Cuma günü hayata veda etmişti. Dısperatı bugün St. Esprit Kilisesinde yapılan törenin ardından Pangaltı Tayyareci Fehmi Sokak Latin Katolik Mezarlığına defnedildi.

Yasa Boğdu

Riccardo Dısperatı ani ölümü ile sevenlerini yasa boğarken cenaze törenine yakınları, sevenleri ve sektör temsilcileri katıldı. Plant Dergisi ailesi olarak ailesinin ve sevenlerinin acısını paylaşıyor, sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Riccardo Dısperatı kimdir?

1946 yılında İtalya`da doğan Riccardo Dısperatı, Gardenia işletmesinin sahibiydi. 1953 yılında babası Renvo Rino Disperati tarafından Yalova‘da kurulan işletme uzun yıllar sektörün gelişiminde büyük rol oynamıştır. Babasının Atatürk`ün bahçıvanlığını yaptığı bilinmekte olan Ricccardo Disperati, 1948`de uzman olarak Büyüdere fidanlığına gelen babası ve ailesi ile birlikte Türkiye`de yaşamaya başlamış, 1964 yılında İstanbul İtalyan Lisesi, 1976 yılında ise Ankara Üniversitesi Bahçe Bitkileri Kültürleri ve İslahı bölümünden  Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun olmuştur. 1974 yılından itibaren bitki üretimi ve peyzaj alanında çalışan aile şirketinin bünyesinde fiilen çalışmıştır. Kendisi aynı zamanda mesleki araştırmalar ve ticari nedenlerle birçok ülkede çalışmalarda bulunmuş ufku geniş bir bilim insanıdır.


Paylaş: 

Diğer Haberler