TASARIMIN GÜCÜNE İNANIN

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Plant Konferans’ta konuşan Çetinkaya, peyzaj mimarları öğrencilerine projenin farklı olması tasarımınızı güçlü kılar dedi. Ata da güzel projeler üretin, güzelliğini mutlaka bir karşılığı vardır tavsiyesinde bulundu.

TASARIMIN GÜCÜNE İNANIN

Plant Peyzaj ve Süs Bitkileri Plant Konferans - Plant Dergisi Sektörel Değerlendirmeler Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine konuk oldu. Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığında gerçekleşen konferansın moderatörlüğünü Plant Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman yaptı. Konferansa Kahramanmaraş Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Kadir Arslan, KARMEN Peyzaj Genel Müdürü İlker Mavi ile TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çetinkaya konuşmacı olarak katıldı.

 

 

TASARIMIN GÜCÜ

Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Çetinkaya, tasarım gücünün önemli olduğuna değindi. Çetinkaya, peyzaj mimarlarının hayal güçlerine güvenmeleri tasarım gücüne ve tasarımı geliştirmeye önem vermeleri gerektiğini söyledi. Çetinkaya, "Peyzaj mimarını ekonomik olarak ne kadar sınırlarlarsa sınırlasınlar siz projenizde farkınızı gösterdiğiniz zaman ekonomik veriler değişebiliyor. İşte buna tasarımın gücü denir" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Kadir Arslan ise aynı konu hakkında şunları ifade etti: "Sizin projeniz çok iyi olduğu zaman bütün imkanlar zorlanmaya çalışılıyor. Yaptığınız projeler ekolojik olduğu kadar ekonomik de olacak. Aynı anda bütün şartları göz önünde bulundurmak zorundasınız."

 

 

GÜZEL PROJELER

KARMEN Peyzaj Genel Müdürü İlker Mavi, iş alımlarında nelere dikkat ettiklerini sıraladı; "Bizim firmaya iş başvurusu yapan peyzaj mimarlarında tecrübe aramıyorum. Tecrübe çalışarak oluşacaktır. Bizde çalışacak tecrübe edinecek. Yani illa ki, tecrübeli olsun demiyorum. Şuna bakıyoruz; 1. Mesleği sevmesi lazım, 2. Gözündeki ışığa bakıyoruz. Gerçekten bu işi istiyor mu? 3. Para. Mesleği seviyor mu yoksa parayı birinci sıraya mı koymuş."

Kahramanmaraş Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata, kamuda çalışan peyzaj mimarları ile özel sektörde çalışan peyzaj mimarları arasında bir fark olmadığını her ikisinin de aynı özelliklere sahip olması gerektiğini söyledi. Ata, "Kendinize güvenin, güzel projeler üretin. Her güzelliğin mutlaka bir karşılığı vardır" dedi.

 


Mr. Cetinkaya spoke at Plant conference held in Kahramanmaras and ‘different projects provide powerful designs he said to students of landscape architecture. And also Mr. Ata advice them to produce good projects and they will found good reply to them.


Paylaş: 

Diğer Haberler