YEŞİL DOKU YENİDEN KAZANDIRILACAK

Paşafabrikası Piknik ve Mesire alanında bulunan Evciler Besici Çiftliğinde yürütülen çalışmaları inceleyen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, alanda yeşil dokunun yeniden kazandırılacağını söyledi.

YEŞİL DOKU YENİDEN KAZANDIRILACAK

İnceleme

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, beraberinde Park ve Bahçeler Müdürü Murat Destebaşı, Alibaba Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Koç ile beraber Paşafabrikası Piknik ve Mesire alanında bulunan Evciler Besici Çiftliğinde yürütülen yıkım çalışmalarını inceledi. Burada çeşitli açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Evciler Çiftliği ile birlikte bu alan çıkışa açılmış olacak. Alandaki yeşil doku yeniden kazanılmış olacak. En önemlisi burada bir ahır vardı, Tavra Deresini de kirletiyordu. Bu alanın kalkması ile ekolojik dengeye katkı sağlanacak. Paşafabrikası, Tavra Deresinden itibaren şehre girdiği alana kadar tamamının etrafı bir peyzaj, reglasyon alanı olarak halkın hizmetine tamamen sunulmuş olacakŞu anda Paşafabrikası 300 bin metrekareyi geçmiştir. Allah’ın bir dönem daha bize görev vermeyi takdir etmesi durumunda bu rakamı 600 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyoruz.

 

Park alanı

“Bu birimle ilgili çalışmaları Park Bahçeler Müdürlüğü nezdinde yürütüyoruz. işlemini Emlak İstimlâk Müdürlüğümüz yapıyor. Paşafabrikası tarihi ve çok büyük bir mesire alanı olarak Sivas halkının hizmetine sunulacaktır. Bu alandaki Tavra Deresinin suyu Kurt Deresi vadisine de gönderildi. Orada da 300 bin metrekare büyüklüğünde bir park alanına erişilmiş olacak proje tamamlandığı takdirde. Milletimize hayırlı olsun. Bu işte emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sivas halkı çok şeylere layıktır, onlara ne yapsak azdır. Elimizden gelen bütün gayretleri göstermeye devam edeceğiz. Paşafabrikası’nda mahallelere piknik imkâ sağlamış durumdayız.”


Paylaş: 

Diğer Haberler