Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi olarak ‘Başka Ne Yapabiliriz? bilinciyle sürekli bir aksiyon içerisindeyiz. Eğitim alanının güçlendirilmesi gerektiği fikrini her zaman benimseyen ekibimizle, üniversitelerde sektör ile ilişkili lisans ve ön lisans öğrencileri ile sektör aktörlerini buluşturmaya devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi 6 yıllık yayın hayatımız boyunca, hemen her dönemde üniversitelere, akademik kadrolar ve üniversite öğrencileri ile ara eleman eğitiminin önemine vurgu yapmaya çabaladık. Uçsuz bucaksız üretim sahalarının yanında, sınıf ve amfilerde bulunmak bizi her zaman mutlu etti.
İlkini 2014 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz sektör ve öğrenci buluşmalarını bu yıl genişleterek devam ediyoruz. 2015-2016 güz döneminde, başta İstanbul ve Yalova olmak üzere toplamda 7 üniversitemizi ziyaret etmiş, konferanslara ilişkin genel vargıları 18. sayımızda paylaşmıştık.
Plant Dergisinin organize ettiği ve üniversite yönetimlerinin destekleriyle gerçekleşen konferanslarda temel amacımız öğrenciler ile sektör aktörlerini buluşturmak oldu. Bu sayede üniversite öğrencileri sektörü çok daha yakından tanıma imkânı buldu ve merak ettikleri soruları doğrudan muhataplarına yöneltebildiler.
‘Peyzaj ve Süs Bitkileri Plant Konferans / Plant Dergisi Sektörel Değerlendirmeler adını verdiğimiz konferanslarımıza akademisyenlerimizin, sektör profesyonellerinin ve uzman kamu görevlilerinin katkıda bulunması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu vesileyle misafir olarak bulunduğumuz 7 üniversitemizin rektörlerine, dekanlarına ve akademik kadrosuna teşekkür ediyoruz. Ayrıca, konferanslarımıza büyük ilgi gösteren salonları dolduran ve oto-motivasyonumuza büyük katkı sağlayan üniversite öğrencilerimize de büyük ilgilerinden dolayı gönülden teşekkürler. Onların heyecanları sektörün geleceği için bizleri bir kez daha umutlandırdı. Biliyoruz ki, iyi eğitim almış ve kendilerini geliştirme fırsatı bulmuş olan bu heyecanlı gençler sektöre bilimsel ve ekonomik anlamda büyük katkı vereceklerdir. Umarız öğrencilik yıllarındaki bu heyecan ve azim, profesyonel meslek hayatlarında da artarak devam eder.
Programların hazırlanması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında bizleri yalnız bırakmayan değerli konuşmacılarımız, konferans maratonu esnasında bilgi görgü ve deneyimlerini öğrencilere aktarmaktan çekinmedi. Konferanslar hem öğrenciler hem de sektör için oldukça verimli sonuçlar ortaya çıkardı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ayrıca programların organize edilmesi aşamasında maddi ve manevi katkılarıyla işimizi kolaylaştıran BioArt ailesine şükranlarımızı sunarız.
Moderatörlüklerini İmtiyaz sahibimiz H. Remzi Adıyamanın üstlendiği Plant Konferanslarının ikinci döneminde konuşmacı olarak söz alan isimler şöyle:
Cengiz Acar, (Prof. Dr., KTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı)
Mehmet Ali Pektaş, (Firma Sahibi, Pektaş Fidancılık)
Fatih Erol, Yeşil Alanlar Daire Başkanı, Trabzon BB)
Hamza Ertunga, (Trabzon Bölge Temsilcisi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası)
Abdurrahman Çetinkaya, (Yön. Kur. Üyesi, TMMOB Peyzaj Mim. Odası İstanbul Şubesi)
Nidal Özdemir, (İşletme Müdürü, Botanik Ladin Fidancılık)
Halil Güler, (Şube Müdürü, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Gaziantep BB)
İlkay Çinçin, (Etüd Planlama Müdürü, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Gaziantep BB)
Murat ERMEYDAN, (İstanbul Şubesi Yön. Kur. Bşk., TMMOB Peyzaj Mimarları Odası)
İlker Mavi, (Genel Müdür, Karmen Peyzaj)
Sayim Ata, (Başkan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Kahramanmaraş BB)
Kadir Arslan, (Başkan, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi, Gaziantep BB)
Zerrin Söğüt, (Prof. Dr. Peyzaj Mimarlığı, Çukurova Üniversitesi)
Okan Mehmet Takan, (Yön. Kur. Bşk., Mersin İli Süs Bitkileri Üreticileri Birliği)
Ali Zeka, (Şube Müdürü, Park ve Bahçeler Dairesi, Mersin BB)
Yakup Güncüoğlu, (Firma Sahibi, Yenice Seracılık)
Metin Torun, (Gen. Sek. Yrd., Malatya BB)
Furkan Alpay, (Peyzaj Mimarı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Battalgazi Bld.)
Erdal Yeşil, (Yön. Kur. Bşk., Bioart Biyolojik Tasarımlar)
Şahin Erdil, (Yön. Kur. Üyesi, FÜAB- Genel Müdür, Toprak Peyzaj)
Yurdanur Uzun, (Muğla Temsilciliği, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası)
Nuriye Beyde, (Peyzaj Mimarı, Palmiye Merkezi)
Mehmet Çepkan, (Genel Müdür, Çepkan Çiçekçilik)
Hasan Öztürk, (İşletme Müdürü, Çamlıca Çiçekçilik)
Yılmaz Aktaş, (İkinci Başkan, İstanbul Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası)
Ufuk Bayraktar, (Yön. Kur. Bşk., Aksa Park Kent Mobilyaları A.Ş.)
İkinci dönemde düzenlemiş olduğumuz konferansların sonunda öğrencilerin; sektörün bilinirliği konusunda eksikleri bulunduğunu bir kez daha gördük. Bu eksikliği az da olsa bir gelecek kaygısı takip ediyor ancak bu bölüm hemen her bölümden binlerce öğrencinin ortak endişesi olduğundan zamanla aşılacağını umuyoruz. Sektörün ülkemizdeki iktisadi ve hacimsel geleceğini de merak eden öğrencilere konuşmacılar şartlara bağlı da olsa olumlu bir tablo çizdi. Diziye ilişkin detay ve satır aralarını ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.
Sözümüzü tamamlamadan önce bu konferans serimizin yalnızca bir giriş niteliği taşıdığını ve ilerleyen tarihlerde Plant Akademi şeklinde daha geniş kapsamlı ve dikine inecek olan etkinlikleri de müjdelemiş olalım. İlk dönemde konferans gerçekleştirmiş olduğumuz
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi,
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi,
Adana Çukurova Üniversitesi,
Malatya İnönü Üniversitesi,
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi,
Ankara Üniversitesi
öğretim ve yönetim kadrolarına sonsuz teşekkürler.
PLANT
The main goal of Plant conferences which organized by Plant Magazine and supporting of university managements is bring together students with industrial actors. By this way university students found a chance to meet with professional representatives and ask their questions directly.