Şehir Hayatına Doğal Dokunuşlar

Residance, Ofis ve Konsept AVM’den oluşan karma yapıya sahip mimarisi, çoklu kullanım alanlarıyla; evrensel ve sürdürülebilir tasarımıyla doğayı şehre taşıyor.

Şehir Hayatına Doğal Dokunuşlar

Residance, Ofis ve Konsept AVM'den oluşan karma yapıya sahip mimarisi, çoklu kullanım alanlarıyla; evrensel ve sürdürülebilir tasarımıyla doğayı şehre taşıyor.

 

‘Skyland Projesi', İstanbul Seyrantepe'de, üç kule ve bu kuleleri birbirine birleştiren meydandan oluşan mimarisiyle dikkat çekiyor. Residance, Ofis ve Konsept AVM'den oluşan karma yapıda mimarisiyle çoklu kullanım alanları sayesinde evrensel anlayışını tam anlamıyla yansıtmaktadır.

‘Skyland Projesi', 40.000m²'lik geniş alanıyla; ferah, kullanışlı alternatifler sunuyor. Bu kompleks yapı içerisinde peyzaj alanları ise yedi ayrı kotta farklı tasarım biçimleriyle göz dolduruyor. Yedi ayrı kotta toplam 9.000 m² yeşil alanıyla insan odaklı tasarımı ön plana çıkartıyor.

‘Skyland'in peyzaj projeleri "DS Mimarlık" tarafından çizilmiştir.

Peyzaj alanlarının büyük kısmı betonarme yapı üzerinde bulunmaktadır, bu sebeple "Beton Parapetler" ile bitki dikim alanları oluşturulmuştur. Bitkilendirme çalışmaları oluşturulan bu alanlar içerisinde yapılmıştır.

Proje kapsamında, 950 adet ağaç ve 25.000 adet çalı dikilmiştir, ek olarak 2.500 m²  hazır rulo çim uygulaması yapılarak peyzaj tasarımına bütünlük kazandırılmıştır.

Projedeki bitki uygulaması yapılan alanları oluşturan beton parapetler "Bazalt Plak Taş" ile kaplanarak estetik ve uzun ömürlü bir tasarım hayata geçirilmiştir. "Bazalt Plak Taş" kullanılan uygulama alanı 1.200 m²'den oluşmaktadır. Parapetler üzerinde 4.700metre "Bazalt Harpuşta Taş" kullanılmıştır.

Projedeki yaya sirkülasyon alanlarında "Granit Plak Taş", "Baskı Beton" ve "Seramik" kullanılarak, ergonomik tasarım elde edilmiştir, bu uygulamanın yapıldığı toplam alan 15.000 m²'dir.

Projenin 7.000 m²'lik alana sahip araç yollarında ise "Granit" ve "Bazalt Küptaş" uygulaması yapılarak şık ve kesintisiz geçiş imkânı sağlayan kullanışlı tasarım tercih edilmiştir.

Projenin 300 m²'lik ‘Çocuk Oyun Alanında' ise "Dökme Epdm" uygulaması ile çocuklara uygun, kapsayıcı bir peyzaj uygulaması yapılmıştır.

Dış mekânlarda "Özel Üretim CTP Saksılar" ile tasarımın bütünlüğüne vurgu yapılırken, beton parapet ile oluşturulan alanlar haricinde de bitki dikimi için alanlar kazandırılması sağlanmıştır.

 


Paylaş: 

Diğer Haberler